Book Series

2024
From Berlin to Hollywood Immigration and German-Jewish Immigrants in the American Film Industry 1933 - 1942
Rivlin Y. From Berlin to Hollywood Immigration and German-Jewish Immigrants in the American Film Industry 1933 - 1942. Jerusalem: The Hebrew University Magnes Press ; 2024. Available at: . Publisher's Versionתקציר

בראשית המאה העשרים הפכו סרטי הקולנוע למדיום אומנותי מצליח וחובק עולם. המונים גדשו את אולמות הקולנוע וצפו בהנאה גלויה בהפקותיהם של יוצרים ויזמים ברוכי כישרון – במאים, כותבים, מפיקים ושחקנים, שתרמו לגיבוש שפת הקולנוע, והצלחתם הגדולה נבעה גם מנכונותם ומיכולתם יוצאת הדופן לגעת בסיפורם האישי. צופים רבים הזדהו עם המתרחש על המסך, והרגישו כי הסרטים מבטאים את קשייהם ואת חוויותיהם האינטימיות הכמוסות ביותר, בראש ובראשונה – חוויית ההגירה.

בספר זה נחשף העיסוק הגלוי והסמוי בחוויית ההגירה בקולנוע האמריקאי בעשור הקודם למלחמת העולם השנייה. הוא מציג את סיפורה של גלריית יוצרים, יהודים ברובם, שהיגרו לארצות הברית, מי מכורח ומי מרצון. העיון בסרטים שיצרו מצביע על יחסם של יוצרים אלה לארץ מוצאם, למדינה שנתנה להם בית, ולזהות היהודית שנאלצו לגלות מחדש. זהות יהודית זו הייתה להם לעיתים חטוטרת, לעיתים כתר קוצים ולעיתים כנפי רוח הנישאות אל הנצח.

 

ד"ר יובל ריבלין הוא עמית מחקר במרכז מינרבה להיסטוריה גרמנית ע׳׳ש ריכרד קבנר שבאוניברסיטה העברית בירושלים ורכז לימודי קולנוע והיסטוריה בתיכון ע"ש הימלפרב בירושלים. ספרו הקודם העכבר ששאג – זהות יהודית בקולנוע האמריקני והישראלי יצא לאור ב-2009.

----------------------------------

This book examines the overt and covert engagement with the immigrant experience in American cinema in the decade preceding World War II. It presents the story of a gallery of creators, mostly Jewish, who emigrated to the United States, some by force and others by choice. An examination of the films they created reveals their attitudes towards their countries of origin, the nation that provided them with a home, and the Jewish identity they were forced to rediscover. This Jewish identity was at times a burden, sometimes a painful reminder of their past, and at other times a source of great inspiration and hope. 

Dr. Yuval Rivlin is a research fellow at the Richard Koebner Minerva Center for German History at the Hebrew University of Jerusalem. He also coordinates film studies and history at the Himmelfarb High School in Jerusalem. His previous book, "The Mouse That Roared: Jewish Identity in American and Israeli Cinema," was published in 2009.

A New Orient. From German Orientalism to Israeli Mizrahanut
Levy A. A New Orient. From German Orientalism to Israeli Mizrahanut. Jerusalem: The Hebrew University Magnes Press; 2024. Available at: . Publisher"s Version תקציר

ספר חדש

מזרח חדש
מאוריינטליזם גרמני למזרחנות ישראלית

מאת: עמית לוי
מזרח חדש הוא מחקר היסטורי מעמיק על תולדות המזרחנות הציונית והישראלית. שורשיו של תחום הידע הזה – חקר הערבית, האסלאם וההיסטוריה של המזרח התיכון – באוניברסיטאות הגרמניות של המאה התשע-עשרה וראשית המאה העשרים: רוב מייסדיו בארץ היו יהודים-גרמנים שצמחו במסורת המזרחנית של מרכז אירופה, והם שהביאו את תחום הידע לאוניברסיטה העברית בירושלים, וממנה למערכת האקדמית כולה. באמצעות ניתוח של תיעוד ארכיוני עשיר בגרמנית, בערבית, באנגלית ובעברית משרטט הספר את התהליך המורכב של הגירת הידע המזרחני מגרמניה לארץ תוך התמקדות בשאלה מה קרה למחקר, ולחוקרים עצמם, כאשר המפגש עם המזרח הפך מטקסטואלי-פילולוגי למפגש פיזי ממשי, רווי סתירות ומתחים, שברקע שלו הסכסוך היהודי-הערבי המתעצם. בין השאר הוא מתעד את המשימות שקיבלו עליהם המזרחנים מחוץ לחדר העבודה ולספרייה, כמו הניסיון לקרב בין יהודים לערבים ושיתוף הפעולה עם הממסד הביטחוני.

 

הספר מתאר את מסלול התפתחותו הייחודי של תחום המזרחנות מאמצע שנות העשרים ועד אמצע שנות השישים של המאה העשרים, ושופך אור חדש על התפתחות המחקר האקדמי בכללותו בפלשתינה המנדטורית ובראשית ימיה של מדינת ישראל. בכך משמש הספר מקרה מבחן לניתוח הזיקה המורכבת בין עבודה מדעית "טהורה" לבין סוגיות פוליטיות, חברתיות ותרבותיות, ומציע נקודת מבט חדשה בשורשיו של הסכסוך היהודי-הערבי ובתפקיד שמילא הידע המדעי בעיצובו.

ד״ר עמית לוי הוא חוקר בחוג ללימודי ישראל באוניברסיטת חיפה. הוא שימש כעמית מחקר וחוקר אורח באוניברסיטאות אוקספורד, ויסקונסין-מדיסון, האוניברסיטה העברית והאוניברסיטה הפתוחה. עמית עוסק בהיסטוריה של ידע והעברת ידע והשפעתם על מפגשים בין-תרבותיים במאה העשרים, במיוחד בהקשר של יחסי יהודים-ערבים.

----------------------

A New Orient is an in-depth historical study on the history of Zionist and Israeli Oriental Studies, particularly the study of Arabic, Islam, and Middle Eastern history, as a field of knowledge rooted in 19th and early 20th century German universities. Most of its founders in Israel were German-Jewish scholars who emerged from the Central European Orientalist tradition, and introduced this field of knowledge to the Hebrew University of Jerusalem – and subsequently to the entire Israeli academic system. Through the analysis of rich archival documentation, the book outlines the complex process of migrating Orientalist knowledge. It focuses on what happened to the research and the researchers themselves when their encounter with the Orient shifted from a textual-philological one, following the traditions of German academia, to an actual encounter, fraught with contradictions and tensions, against the backdrop of the intensifying Arab-Jewish conflict. The book sheds new light on the development of academic research as a whole in Mandate Palestine and the early years of Israel, serving as a rich case study for analyzing the complex relationship between 'pure' scientific work and political, social, and cultural issues. It also offers a new perspective on the roots of the Arab-Jewish conflict and the role scientific knowledge played in shaping it.

Dr. Amit Levi is a researcher in the Department of Israel Studies at the University of Haifa. He has served as a research fellow and visiting scholar at Oxford University, the University of Wisconsin-Madison, the Hebrew University, and the Open University of Israel. Amit's research focuses on the history of knowledge and its migration, and their impact on cross-cultural encounters in the 20th century, particularly in the context of Jewish-Arab relations.

2022
The Diplomacy of the "Final Solution". The German Foreign Ministry and the German Jews (1933-1941)
Dublon-Knebel I. The Diplomacy of the "Final Solution". The German Foreign Ministry and the German Jews (1933-1941). Jerusalem : The Hebrew University Magnes Press; 2022. Available at: . Publisher's Versionתקציר
תקציר

"השאלה היהודית לא תיפתר בעיניה של גרמניה גם אם לא יֵשב עוד איש מבני הגזע היהודי על אדמת גרמניה", כתב ב-1937 בכיר במשרד החוץ של גרמניה הנאצית, והוסיף: "השאלה היהודית היא מן השאלות החשובות ביותר של מדיניות החוץ של גרמניה".

שני מוקדים עומדים במרכזו של ספר זה: תולדות יהודי גרמניה בשואה ומעורבותו של משרד החוץ של גרמניה הנאצית. בשונה מקהילות אחרות חוותה יהדות גרמניה את הרייך השלישי בכל שנות קיומו. הדרך ל"פתרון בעיית היהודים הגרמנים" הייתה רצופה שלבים של הסלמה. 175 מסמכים שנכתבו על ידי הדיפלומטים של גרמניה הנאצית או מוענו אליהם מתורגמים כאן ומוצבים בסיפור ההיסטורי. המסמכים נוגעים בתהליכים שראשיתם בנישולם האזרחי והכלכלי של יהודי גרמניה ובכפיית ההגירה, והמשכם בגירושים ובהשמדה, בתגובותיהם של היהודים הגרמנים, בתגובות שהגיעו מחוץ לגרמניה ובתפקידו של משרד החוץ, בתוקף מיומנותו הייחודית, בהצגה לעולם של הצעדים שנקטה גרמניה כנגד אזרחיה היהודים.
במערך הכולל של עובדי הציבור ברייך השלישי ששירתו את רעיונותיו והביאו להגשמתם לקחו הדיפלומטים חלק – לעתים באדישות ולעתים בלהט – בתהליכי "הפתרון הסופי", תחילה בעבודות ההכנה ולאחר מכן בשיתוף פעולה עם המוציאים לפועל הלכה למעשה.

"אף שמדובר בהיסטוריה של מוסד, משרד ממשלתי, פורטת המחברת את הסיפור לסיפורם של אנשים. הדיפלומטים, שרובם נמנו עם הפושעים, יוצאים מאלמוניותם, והפרטים הרלוונטיים המוזכרים בטקסט הופכים אותם לדמויות חיות, אנשים שביקשו לקדם את הקריירה שלהם, למדו לחיות עם מערכת מוסר חדשה ולעצום עיניים לעוולות". (פרופ' משה צימרמן)

 

Synopsis

Two focal points are at the center of this book: the history of German Jews during the Holocaust and the involvement of the Foreign Ministry of Nazi Germany. The process of "solving the problem of the German Jews" consisted of stages of escalation that are exemplified in 175 translated documents written by or addressed to German diplomats. The narrative that is placed in the historical context, demonstrates the course that began with the deprivation and dispossession of German Jews of their civil and economic rights, continues with their forced immigration and finally with their deportation and extermination. Included are the reactions of the German Jews, the responses that came from outside Germany, and the role of the Foreign Ministry, who was eager to participate in “solving the Jewish Question”. The book opens with a preface by Prof. Moshe Zimmermann. 

 

 

 

2021
To Be a Jew in Nazi Germany. Space and Time
Miron G. To Be a Jew in Nazi Germany. Space and Time. Jerusalem: The Hebrew University Magnes Press; 2021. Available at: . Publisher's Versionתקציר

תקציר

"הפכנו תלושים. איבדנו את הקרקע תחת רגלינו, גורשנו מהביטחון של החיים הבורגניים – בלי עבודה, בלי בית, בלי מולדת". כך מסכם ביומנו עורך הדין ואיש הציבור היהודי-הגרמני הנס רייכמן את חוויותיו זמן קצר לאחר הגירתו בעל כורחו ממולדתו באביב 1939. הזעזוע העמוק שהתחולל בעולמם של היהודים בגרמניה הנאצית שינה עמוקות את תפיסת המרחב והזמן שלהם. כיצד התמודדו עם הדרתם מהזירה הציבורית? איך התארגנו מחדש חיי הקהילה שלהם ואילו שינויים חלו בביתם הפרטי? ואיך השפיעה מצוקתם המתגברת על האופן בו חוו את זרימתו של הזמן?

להיות יהודי בגרמניה הנאצית מציע תשובות חדשות לשאלות אלה ולרבות אחרות, ועוסק בדרך מקורית במושג הבית ובתפקידיו החברתיים של הזמן. על בסיס מגוון עשיר של מקורות אישיים וציבוריים יהודיים, ביניהם יומנים, התכתבויות וזיכרונות של גברים ונשים וקטעי עיתונות יהודית בת התקופה, מוארים היבטים שונים בשגרת יומם של היהודים הגרמנים: הצטמצמות חייהם בבידוד ביתי הולך ומחריף, ניסיונותיהם להתגבר על גזילת האפשרות לתכנן את זמנם ולנהל אותו  והתמודדותם עם קשיי ההמתנה הפסיבית ללא נודע.

להיות יהודי בגרמניה הנאצית מראה כיצד השינויים המואצים שעברו בתוך שנים אחדות היהודים הגרמנים, בני קהילה שנודעה במובהק באורח החיים הבורגני שלה עד לתקופה זו, נוגעים לסוגיות ליבה של הקיום האנושי באשר הוא. בתוך כך הספר מציע דיון חדשני על עצם האפשרות העומדת לפני בניה ובנותיה של חברה הנתונה תחת דיכוי לנקוט, למרות הכול, יוזמה פעילה בעיצוב חוויות היומיום שלה.

Synopsis

The book offers a fresh view on the life of Jews under National Socialism. Focusing on the spatial and temporal aspects of the changes brought about by the new regime, it highlights the “tactics” utilized by German Jews to cope with the new reality, make sense of it, and rethink their position vis-à-vis German nationality. Based on a rich theoretical framework from various fields in social and cultural studies (human geography, environmental psychology, sociology of time and so on) the book examines German Jews’ reflections on their new experiences through the paradigms of "lived space" and "lived time." In discussing two main types of sources—private (diaries, correspondences and memoirs) and public (Jewish press)—the book sheds new light on the topics of maintaining Jewish agency under Nazism; the possibility and forms of Jewish defiance; and scope (and limits) of Jewish awareness of the processes that reshaped Germany’s approach to its Jewish population. The book’s analysis of Jews’ reflections on the spatial and temporal aspects of life under Nazism portrays an intricate endeavor to understand the new reality, adjust to it, and answer its increasing challenges. 

Therapeutics and Salvation. Freud and Schelling on Freedom
Sharvit G. Therapeutics and Salvation. Freud and Schelling on Freedom. Jerusalem: The Hebrew University Magnes Press; 2021. Available at: . Publisher's Versionתקציר

Synopsis

Therapeutics and Salvation: Freud and Schelling on Freedom proposes a new conceptual perspective on the history of the philosophy of freedom. The book focuses on Sigmund Freud’s theory of freedom, and its fundamental, yet uncharted, connection with the groundbreaking philosophy of the unconscious of F.W.J Schelling. The analysis radically challenges conventional liberal and rationalistic conceptions of freedom in psychoanalysis. The main argument of the book is that Freud formulated his theory of human nature with Schelling’s basic philosophical architecture, in particular Schelling’s concept of freedom, but, at the same time, subverted Schelling’s search for a new theology at the end of the latter's philosophical career. The detailed comparison of Freud’s work with the philosophy of Schelling backtracks a momentous shift from Schelling’s late theo-philosophy, at the endpoint of German Idealism, to the secular system of Freud, in which human reality ousted godly revelation and therapeutics replaced divine salvation. By delineating the move from Schelling’s God-subject relations to Freud’s human-subject relations, the book offers a new perspective on the historical evolution of German Idealism into modern secular thought. 

תקציר

תרפויטיקה וגאולה מבקש להציע פתרון לשאלת החירות בתיאוריה הפסיכואנליטית של זיגמונד פרויד באמצעות עיון במודל פילוסופי של הלא-מודע, שהציע הפילוסוף הגרמני שלינג בתחילת המאה התשע-עשרה. התיאוריה הפסיכואנליטית שהגה פרויד מאתגרת את תפיסת החירות המקובלת בעולם המערבי מאז אפלטון: אם האדם החופשי הוא השולט בגורלו ומקבל החלטות הנוגעות לחייו, כיצד חירותו אפשרית במסגרת תורת האדם של פרויד, המכירה בחלקים לא מודעים של הנפש? כיצד יכול ה"אני" לשלוט בנפש, כאשר המוטיבציה האמיתית להחלטותיו אינה ידועה לו לעתים, או כאשר אינו מכיר חלקים חשובים של נפשו?

הספר מציג בהרחבה את תרומת רעיונותיו של שלינג לתורת האדם של פרויד, נושא שלא נחקר כראוי עד עתה, ומתמקד באופן המהפכני שבו מחשבת פרויד מתכתבת עם מחשבת שלינג ועם ההגות הפילוסופית בגרמניה במאות השמונה-עשרה והתשע-עשרה. פרויד החדיר לתוך הפסיכואנליזה את התשתית הרעיונית של המודל האידיאליסטי של הלא-מודע אצל שלינג, אך בה בעת גם שינה, ולמעשה ניסח מחדש, אלמנטים בסיסיים בתוכו. בכך הצליח פרויד להתמודד בהצלחה גם עם מגבלות יסודיות של הפילוסופיה הגרמנית המאוחרת, שהובילו את שלינג לעבור למחשבה על העולם דרך תפיסות רדיקליות של דת ומיסטיקה. פרויד הפך את הדרמה שבין האדם לאלוהיו אצל שלינג למפגש בין האדם למטפל, והציע התערבות אנושית במקום השגחה אלוהית, תרפויטיקה במקום גאולה. הספר עומד כך על מקומם של הפסיכואנליזה והאידיאליזם הגרמני בתהליכי החילון במודרנה.

2020
 Cinema and the Nazi Death Apparatus
Pery E.  Cinema and the Nazi Death Apparatus. Jerusalem: Resling Publishers; 2020. Available at: . Publisher's Version
2019
The Weimar Century: German Émigrés and the Ideological Foundations of the Cold War
Greenberg U. The Weimar Century: German Émigrés and the Ideological Foundations of the Cold War. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2019. Available at: . Publisher's Version
Next Year in Marienbad
Zadoff M. Next Year in Marienbad. Jerusalem: The Zalman Shazar Center; 2019. Available at: . Publisher's Version
Vienna 1900: Blooming on the Edge of an Abyss
Gordon S, Peled R eds. Vienna 1900: Blooming on the Edge of an Abyss. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2019. Available at: . Publisher's Version
For We Be Brethren: The Turn to the East in Zionist Thought
Harif H. For We Be Brethren: The Turn to the East in Zionist Thought. Jerusalem: The Zalman Shazar Center; 2019. Available at: . Publisher's Version
2018
The Dual State: A Contribution to the Theory of Dictatorship
Fraenkel E. The Dual State: A Contribution to the Theory of Dictatorship. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2018. Available at: . Publisher's Version
The Beginning of a wondrous Friendship? The Story of Israeli-German Reconciliation 1948-1960
Witzthum D. The Beginning of a wondrous Friendship? The Story of Israeli-German Reconciliation 1948-1960. Tel Aviv: Shoken Publishers; 2018. Available at: . Publisher's Version
Einstein and Freud and the Next War
Ashkenazi O, Bar-Gal D, Rolnik E eds. Einstein and Freud and the Next War. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2018. Available at: . Publisher's Version
2017
Muscular Religion - Sport, Nationalism, Judaism
Zimmermann M ed. Muscular Religion - Sport, Nationalism, Judaism. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2017. Available at: . Publisher's Version
2015
From Berlin to Jerusalem and Back - Gershom Scholem between Israel and Germany
Zadoff N. From Berlin to Jerusalem and Back - Gershom Scholem between Israel and Germany. Jerusalem: Carmel Publishing House; 2015. Available at: . Publisher's Version
2014
European Parliamentarism
Hanouka I. European Parliamentarism. Tel Aviv: Resling; 2014. Available at: . Publisher's Version
In the Talons of the Third Reich
Cohn W. In the Talons of the Third Reich. (Gazit TC, ed.). Jerusalem: Magnes Press; 2014. Available at: . Publisher's Version
2013
Germans Against Germans
Zimmermann M. Germans Against Germans. Tel Aviv: Am Oved Press; 2013. Available at: . Publisher's Version
2011
Tabur - Yearbook for European History, Society, Culture and Thought
Hotam Y ed. Tabur - Yearbook for European History, Society, Culture and Thought. Imagination. 2011;(4). Available at: . Publisher's Version
A Bavarian Historian Reinvents Himself - Karl Bosl and the Third Reich
Kedar BZ, Herde P.

A Bavarian Historian Reinvents Himself - Karl Bosl and the Third Reich

. Jerusalem: Magnes Press; 2011.